zavarovanja title
Skifun.si logo
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
 
Skifun podatki
Skifun facebook
Skifun banner
Skifun banner
Skifun banner
nazaj na osnovno stran
 Zavarovanja
pixel

Evropska kartica:

Ali veste?

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja (EKZZ) vam v času, ko ste na zasebnem ali službenem potovanju v tujini, ko se strokovno izpopolnjujete, študirate ali iščete zaposlitev v drugi državi, zagotavlja pravico do nujnih in potrebnih zdravstvenih storitev v tej državi. Kartica velja v državah članicah EU ter na Norveškem, Islandiji in v Lihtenštajnu, Švici, Makedoniji ter Hrvaški.
Na podlagi EKZZ lahko uveljavljate storitve le pri zdravnikih in v zdravstvenih ustanovah, ki so del javne, državne zdravstvene mreže, drugje morate storitve plačati sami. Do EKZZ ste upravičeni, če imate veljavno slovensko zdravstveno kartico. Kartica praviloma velja 3 mesece, izjemoma tudi dalj časa (npr. za študente za čas študija v tujini), vendar največ 1 leto.
Kartica je brezplačna.

Kako ukrepati?

EKZZ naročite pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije vsaj 4 delovne dni pred odhodom v tujino. Zaprosite za dodatne informacije o uveljavljanju pravic v državi, kamor potujete (višina participacije, uveljavljanje pravic v državi, kjer EKZZ ne velja, ipd). Priskrbite si telefonske številke pristojnih služb v državi, kamor potujete.

Ne pozabite!

Na podlagi EKZZ imate v tujini pravico do zdravstvenih storitev pod pogoji, kot jih določa nacionalna zakonodaja posamezne države za svoje državljane. To pomeni, da boste morali tudi sami doplačati zdravstvene storitve, če tak sistem velja za državljane te države.
Kljub veljavni EKZZ boste morali zdravstvene storitve pri zasebnikih plačati sami. Za take primere lahko še pred odhodom v tujino sklenete zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini.Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS

Zavarovanje aranžmaja ( odstopnina ali riziko odpovedi ):

ODSTOPNINA

Če potnik ob prijavi predvideva, da se mora zaradi določenih okoliščin (ki utegnejo nastopiti pri njem ali njegovi ožji družini) potovanja ne bo udeležil, lahko položi odstopnino. Sporazum o odstopnini velja v primeru vojaškega vpoklica, bolezni ali smrti v ožji družini (zakonec, starši, otroci,stari starši,vnuki, bratje, sestre) in se lahko uveljavlja le ob predložitvi ustreznega potrdila. Odstopnina znaša 5% cene aranžmaja. S programom se lahko posebej določi drugačna višina odstopnine, oziroma da odstopnina ni možna. Ne glede na plačano odstopnino ima Agencija v primeru potnikove odpovedi aranžmaja pravico do povrnitve administrativnih stroškov v višini 25 Eur. V primeru, da potnik odpove potovanje, oz. odstopi od pogodbe zaradi višje sile, pa ni položil odstopnine, ima Agencija pravico do povračila administrativnih stroškov v višini 25 Eur in stroškov po 7. točki splošnih pogojev in ne vrača nobene odškodnine ali nadomestila za neizkoriščene storitve.

Skifunov infoportal
Skifun snežna garancija
citybreak
Les 2 Alpes
kolesarjenje
že za 200€
Termin: 24.6.-1.7.
Storitev: 7x najem, 6x mtb karta
Namestitev: Residences 2*
Les 2 Alpes
MTB+SKI
že za 275€
Termin: 19.8.-26.8.
Storitev: 7x najem, 6x vozovnica Glacier Experience (mtb+ski)
Namestitev: Residences 2*
pixel
pixel  
  Naša spletna stran vsebuje piškotke za razlikovanje in statistiko obiska, ter za samo funkcionalnost spletne strani. Z uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tukaj.